Wat is de impact van 2020 op de vitaminen, mineralen en supplementenmarkt?

Sinds 2012 onderzoekt Info2Action vele aspecten rondom het gebruik van vitaminen, mineralen en supplementen. Onze klanten hebben allemaal een verschillende informatie behoefte met als gemene deler dat er onvoldoende bekend is over de markt en de gebruikers. Vanuit de stenen retail zou je denken dat dit een promotiemarkt is, hetgeen slechts ten dele waar is. De drogist doet nog niet de helft in omzet van de markt als we kijken naar de jaren 2015 tot en met heden in het rapport.

- Wat is de werkelijke omvang van de markt en hoe ontwikkeld deze zich

- Wie zijn de kopers? Prijskopers, advieskopers? Merkenkopers? therapeutenkopers? Internetkopers? en hoe is het gesteld met de behoeften, de loyaliteit, de tevredenheid?

- Wat is de ontwikkeling van de merken en de retailers in de markt> We hebben de omvang en ontwikkeling van ca. 25 merken en ca. 50 retailers in beeld en leggen vele verbanden.


Er zit nog veel meer in het rapport dat we onbevangen en onbevooroordeeld hebben gemaakt aan de hand van het onderzoek materiaal. De verwerking en analyse heeft meer dan een maand in beslag genomen. Maar dat was het waard; ook volgens onze groeiende klantenschare.

Zo is Covid-19 is meegenomen in alle antwoordopties bij arts, therapeut, motivatie-, oriëntatie- en aankoopgedrag. Met links naar type supplementen, merken en retailers zoals we dat bij ieder ziektebeeld doen. Leer van de verschillen tussen jong en oud, de 1.5 meter loyalen en disloyalen.


Joop Rutte legt in een korte video (2.40 seconden) uit wat u allemaal kunt verwachten van de 2020 studie. Met voorbeelden en data van vorig jaar.

Het multi- cliënt karakter betekent zeker dat we ook maatwerk leveren. In de rapporten gaan we volledig in op alle aspecten rondom uw business via speciale vertrouwelijke analyses.

  1. Premium rapport 2015-2020: tabellen, management trend rapport, teams presentatie/workshop €6.750,- excl. BTW (optie App via onze Qlik Sense server)

Informeer naar de tarieven voor partijen die een kleine of geen positie hebben in de markt.. Ook ontvangt u een korting van 15% -kosten € 5.750,- excl. B.T.W-.. op het moment dat u net als de meeste klanten besluit tot een afname per jaar. Het rapport met fraaie illustraties en vergelijkingen in de tijd bevat verschillende secties over trends, omvang, de rol van advies, de arts, de therapeut. Het kent een vertrouwelijke sectie waar we ingaan op de sterktes en zwaktes van uw propositie als leverancier of retailer. We beginnen met de top of mind tot en met de waardering van uiw merk op essentiele indicatoren. En mocht u hier zelf nog verder naar willen kijken dan is het rapport beschikbaar in onze Qlik Sense Hub via de cloud. Hier kunt u op eenvoudige wijze onbeperkte en diepe analyses maken. De kosten van de cloud verzie bedragen € 1.500,- (excl. BTW) extra. U hebt dan toegang met meerdere gebruikers.