De impact van gezondheidsissues op VMS

sept 2019

Achtergronden die van invloed zijn op de marktoperatie van alle aanbieders in de vitaminen, mineralen en supplementenmarkt. Inzichten die afkomstig zijn uit ons jaarlijkse consumenten- en retailonderzoek en jarenlange ervaring met deze boeiende markt.

Careality_4-2019_VMS.pdf


De Nederlander zit gevangen in een poreuze zorg circel

sept 2019

poreuze circel.pdf

Bijdrage Careality September 2019: De consument wordt sneller de medische sector ingezogen en daarna breekt er een reactieve diagnostische tijd aan die vaak niet nodig is. Miljoenen Nederlanders hebben meer en meer begeleiding nodig tijdens het dagelijkse functioneren en smachten naar de "human Touch" en een terugkeer naar het praatje en persoonlijk contact in tijden dat internet welig tiert en Albert Heijn zijn eerste winkel zonder personeel test. Het is handiger dat de "0-de lijn" (zoals drogisten, apotheken, natuurwinkels en gespecialiseerde supermarkten) dit gaat oppakken en zien als kans zodat wachtkamers minder vol worden en zich kunnen richten op de echte urgente zaken.


Fair share als leidraad voor business groei

Juni 2019

download artikel:

CRjune2019.pdf

Bijdrage Careality Juni 2019: Het fair share uitgedrukt in omzet(aandeel) is dat deel waar je recht op hebt als organisatie of retailer. Het wordt afgezet tegen de positie die je hebt per categorie, leverancier of merk over een bepaalde periode. retailers of leveranciers kunnen hierop sturen door een label te hangen aan categorie en leverancier (verdedigen, uitbouwen, opbouwen en afbouwen). Een aloude toepassing bij het gebruik van retailscaningdata maar o zo actueel. Info2Action heeft deze bigdata en het gedachtengoed nu toegankelijk gemaakt in een fraaie Qlik Sense app. Direct toepasbaar voor iedere food-, bouwmarkt- of drogisterijretailer.